пʼятниця, 05 серпня 2016 09:25

Нафта дешевшає після стрибка цін

Нафта дешевшає після стрибка цін

Світові ціни на нафту в п'ятницю знову знижують через загострення побоювань надлишку сировини на ринку. Станом на 09:00 за Києвом вартість жовтневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 1,02% - до $43,84 за барель. Ціна вересневих ф'ючерсів на нафту марки WTI зменшилася на 0,95% - до $41,53 за барель.

"Напередодні нафтові ціни зростали в межах 2,5%, відіграючи дані Міненерго США про скорочення видобутку сировини і запасів бензину в країні. Видобуток нафти в США за тиждень, за даними міністерства, скоротився на 0,64%, або на 55 тисяч барелів на добу, до 8,46 мільйона барелів на добу. Запаси бензину в США значно скоротилися - на 3,3 мільйона барелів, до 238,2 мільйона барелів", - повідомляє агенство "Прайм".

Комерційні запаси нафти в США (не враховуючи стратегічний резерв) за тиждень збільшилися на 1,4 млн барелів - до 522,5 млн барелів, у той час як прогнозували зниження на 1,36 млн барелів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На заправках може з'явитися іранське пальне

Аналітики зазначають, що перенасичення ринку нафтопродуктами продовжує чинити тиск на ціни, а очікування слабкого попиту на сировину з боку Китаю, загострило негативні настрої.

"У найближчій перспективі імпорт нафти зі сторони Китаю буде залишатиметься млявим через комбінації факторів", - наголошують аналітики BMI Research, думку яких наводить агентство Reuters.

В п'ятницю інвестори очікують тижневу статистику за кількістю нафтових і газових бурових установок у США від Baker Hughes. Тижнем раніше кількість установок в країні збільшилася на 1 і становила 463 одиниці.

Зараз ви читаєте новину «Нафта дешевшає після стрибка цін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі