вівторок, 17 травня 2011 11:33

Нафта дешевшає четвертий день поспіль

Нафта дешевшає четвертий день поспіль

Офіційна ціна нафти WTI (Light Sweet) на терміновій товарній біржі New York Mercantile Exchange (NYMEX) в Нью-Йорку за підсумками торгів 16 травня 2011 знизилася на $ 2,28 і становить $ 97,37 / бар.

Офіційна ціна нафти Brent на електронній товарній біржі InterContinental Exchange Futures Europe (IСE Futures Europe) знизилася на $ 1,10 і становить $ 112,73 / бар.

Нагадаємо, минулий тиждень ринок нафти зумів завершити в позитивній тональності, незважаючи на підвищену волатильність, викликану впливом різноспрямованих факторів. Зокрема, зниженню котирувань сприяла позитивна динаміка американської валюти, що знижує привабливість нафти як альтернативної інвестиції.

Додаткову підтримку ринку подали чутки про поранення лідера Лівії Муаммара Каддафі, які згодом не підтвердилися, і повідомлення про погіршення ситуації в американському штаті Луїзіана, що страждає від повені, викликаної підйомом води в річці Міссісіпі.

Інвестори розглядали ймовірність перебоїв в роботі нафтопереробних заводів у регіоні.

Зараз ви читаєте новину «Нафта дешевшає четвертий день поспіль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі