понеділок, 16 травня 2011 11:58

Міненерговугілля хоче відмінити податок на іноземну нафту

Міненерговугілля хоче відмінити податок на іноземну нафту

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України для створення сприятливих умов розвитку українських нафтопереробних заводів (НПЗ), підвищення конкурентоспроможності українських нафтопродуктів, пропонує до 31 грудня 2012 року встановити нульову ставку податку на додану вартість (ПДВ) на операції з імпорту нафти і нафтопродуктів.

Відповідно до законопроекту відомство пропонує встановити нульову ставку ПДВ на сировину, що ввозиться для переробки на НПЗ, що мають всі стадії технологічного і виробничого процесу з випуску нафтопродуктів.

Крім того, згідно з проектом постанови уряду України, розробленому Міненерговугілля, до НПЗ з повним циклом технологічного і виробничого процесу належать Кременчуцький НПЗ (ПАТ "Укртатнафта", Полтавська обл.), Лисичанський НПЗ (ПрАТ "ЛИНІК", Луганська обл.), Одеський НПЗ (ПАТ "ЛУКОЙЛ-Одеський НПЗ"), ??Дрогобицький НПЗ (НПК "Галичина", Львівська обл.), Надвірнянський НПЗ (ВАТ "Нафтохімік-Прикарпаття" Івано-Франківська обл.). До списку також включено Шебелинський газопереробний завод (Харківська обл.).

Іншим законопроектом для розвитку діючих НПЗ і ГПЗ Міненергоугля пропонує прийняти довгострокові пільги на ввезення обладнання.

Міністерство, зокрема, пропонує до 31 грудня 2013 року скасувати мита та встановити нульову ставку ПДВ на обладнання, машини і механізми, засоби вимірювання, які не виробляються в Україні й поставляються для реконструкції і модернізації діючих та будівництва нових об'єктів НПЗ і ГПЗ.

Зараз ви читаєте новину «Міненерговугілля хоче відмінити податок на іноземну нафту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі