вівторок, 19 листопада 2013 14:44

На Вінничині чоловік, продаючи каву, заробив на власний будинок
9

Фото: Фото: Тетяна Сарахан

37-річний Олег Камінський з селища Муровані Курилівці Вінниччини три роки розвиває власний кавовий бізнес. Напій готує біля місцевої автостанції. Бізнес відкрив з дружиною 30-річною Наталією. У власному магазині обладнали міні-кав'ярню площею 4 кв.м. Встановили кавову машину, холодильну камеру, полиці для товару та стільницю для клієнтів.

"До того ремонтував годинники і ювелірні прикраси. Цю справу закинув, бо не мав прибутків. Вирішили займатися справою для душі та щоб і користь мали. Почали з маленької кавоварки. Але вона не справлялася. Черги стояли аж на двір. Тоді купили потужнішу машину. Все рівно мав наплив клієнтів. Порадився з дружиною і стару машину продали, а купили більш потужнішу фірми "Ла марзокко" у Києві. На ній можна готувати всілякі види кави. Взяли не нову, але в хорошому стані. Зекономив на ній 90 тисяч гривень, бо нова коштує у два рази дорожче" - каже підприємець.

За два дні пройшов майстер-клас у вінницького бариста Ігоря Олексюка. Зараз щодня Камінський продає по 300 стаканчиків кави. У святкові дні - на сотню більше. Найчастіше замовляють у будні та після вихідних.

"Перед кожним клієнтом каву мелю. Він має бачити як, як готую каву. Розчинну взагалі не варю і не радив би її пити. Люди найбільше купують "Еспрессо" та "Американо" по 4 гривні. З молоком дорожче на 3 гривні. Всі знають, що в нас найдешевша і найсмачніша кава. Люди від цього в шоці стоять. Бувало, забували заплатити. Безкоштовно пропоную присипати готову каву меленим імбирем, ваніллю або корицею" - розповідає Олег.

Кавова машина може приносити щодня 1,5 тис. грн.

"Але третину з цих прибутків віднімаю на витрати - на паперові стакани, мішалки, власне на саму купівлю кави та вершки. Щодня тільки на капучіно йде 5-6 літрів молока. Зерно закуповую у вінницькому будинку кави. Беру італійську каву еспрессо Кімбо та української прожарки, - говорить Олег. - Тим не менш це бізнес не зникне, бо люди як пили каву, так і питимуть. За три роки назбирав на будинок. Купили за десять тисяч доларів, ремонт обійшовся у 20 тисяч доларів".

Зараз ви читаєте новину «На Вінничині чоловік, продаючи каву, заробив на власний будинок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі