субота, 05 березня 2016 17:26

На приготуванні кави заробляють 10 тисяч гривень

На приготуванні кави заробляють 10 тисяч гривень

На приготуванні кави заробляють від 5 до 10 тисяч гривень. Про це розповів бариста Євген Гешко.

"Хороший бариста заробляє по 10 і навіть 15 тисяч гривень на місяць, - каже Євген. - Головне, показати роботодавцю свій талант. Ціняться ті працівники, які готують понад 50 видів кави та коктейлів і можуть їх гарно оформити. Наприклад, я на пінці з капучино можу намалювати цілу картину. Баріста постійно шукають у ресторани та кавярні. Початкова ставка 5 тисяч гривень"

За день баріста випиває пів літри кави.

"Кожних дів години мушу випити хоча б кілька ковтків кави. Так перевіряю якість змеленої кави, тиск, смак води. Вранці і ввечері кава навіть з одного автомату може відрізнятися, бо там різний цукор, чи більша доза кави"

Чоловікам- баріста за роботу платять більше ніж жінкам.

"Навчитися на баріста можн в кулінарних училищах, або на спеціальних курсах. Але краще, у баріста зі Львова та Києва. Курс навчання коштує в середньому 3500 гривень. Більше половини цієї суми потрібно на інгредієнти, з яких готують основні напої. Школа для баріста є у Харкові. Дводенний курс обійдеться у 3 тисячі гривень, але там навчать усіх основних методів приготування кави"

За смачну каву клієнти залишають чайові в середньому 10-15 гривень.

"Найбільші чайові, які мені лишали — 200 гривень. Готував каву- фррапе з чорницею. Чоловіку так сподобалось, що випив одразу три порції"

Зараз ви читаєте новину «На приготуванні кави заробляють 10 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі