пʼятниця, 26 жовтня 2012 09:51

Мінфін заявив, казначейства здійснюють платежі своєчасно

Мінфін заявив, казначейства здійснюють платежі своєчасно
Мінфін запевнив, що станом на 24 жовтня 2012 з початку року органами Казначейства надано позик на суму 38,7 млрд грн. Фото: zn.ua

Органи Казначейства продовжують здійснювати платежі своєчасно відповідно до розпису державного бюджету в терміни визначені законодавством.

Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів.

Згідно з щомісячними розписами державного та місцевих бюджетів видатки на кінець кварталу мають найбільшу питому вагу, сплата платниками основних податків, зборів (обов'язкових платежів), що наповнюють бюджет, відбувається, як правило, в останні дні місяця.

До того ж, протягом ІІ півріччя завершується проведення тендерних процедур, наприкінці ІІІ кварталу до органів Казначейства подаються документи на оплату державних закупівель,  і цей процес набуває масового характеру.

"Враховуючи необхідність опрацювання значної кількості первинних та розрахункових документів, які надаються розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів, органи Казначейства з  метою  уникнення соціальної напруги забезпечують виконання насамперед захищених статей видатків бюджету, а саме виплату заробітної плати, стипендії, оплату комунальних послуг та енергоносіїв, продуктів харчування, медикаментів", - зазначили у відомстві.

Стосовно можливих затримок з проведенням платежів, вони можуть виникати внаслідок різних обставин, зокрема через допущені помилки розпорядниками бюджетних коштів при підготовці первинних та розрахункових документів, усунення яких вимагає певного часу, або несвоєчасність подання до органів Казначейства пакету документів та оформлення необхідних процедур, визначених бюджетним законодавством та законодавством у сфері закупівель.

Мінфін запевнив, що станом на 24 жовтня 2012 з початку року органами Казначейства надано позик на суму 38,7 млрд грн, що на 17,1 млрд грн більше відповідного показника минулого року. Обсяг заборгованості місцевих бюджетів за такими позиками становить  2,4 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Мінфін заявив, казначейства здійснюють платежі своєчасно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі