вівторок, 21 липня 2015 10:02

Мінекономіки попросить скасувати спецмита на автомобілі

Мінекономіки попросить скасувати спецмита на автомобілі
Фото: zn.ua

Міністерство економічного розвитку і торгівлі рекомендуватиме Міжвідомчій комісії з міжнародної торгівлі скасувати спецмита на імпорт легкових автомобілів.

Про це в ефірі "5 каналу" повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі -торговий представник України Наталія Микольська.

"У рамках процедури врегулювання суперечок було винесено рішення про невідповідність угодам СОТ рішення про застосування спеціальних заходів щодо імпорту автомобілів. При цьому зазначу, що СОТ з деякими процесуальними аргументами України погодилася, але по основній частині підтримала позицію Японії, яка була позивачем у цій справі" , - сказала вона.

За словами Микольської, міністерство проаналізувало звіт СОТ і прийшло до висновку, що її позиція обгрунтована.

"Ми взяли невелику паузу для того, щоб проаналізувати цей звіт і прийшли до висновку, що позиція органу з врегулювання спорів обгрунтована. Сьогодні цей звіт був затверджений офіційно в СОТ і позиція міністерства - ми будемо рекомендувати Міжвідомчій комісії з міжнародної торгівлі скасувати це мито для того, щоб ми виконали це рішення СОТ і рухалися далі", - сказала Микольська.

За її словами, при цьому питання здешевлення автомобілів буде залежати від імпортерів, а також попиту і пропозиції на ринку.

Нагадаємо, з 13 квітня 2013 року Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі ввела спецмита на імпорт легкових автомобілів з робочим об'ємом двигуна від 1 тис. куб. см до 2,2 тис. куб. см у розмірі 6,46-12,95% від їх вартості.

Зараз ви читаєте новину «Мінекономіки попросить скасувати спецмита на автомобілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі