четвер, 15 лютого 2024 18:50

Мільярди доларів: скільки збитків війна завдала Україні

Мільярди доларів: скільки збитків війна завдала Україні
Сукупні втрати України становлять майже $499 млрд. Фото: Pexels

Від агресії Росії проти України найбільше постраждали сектори торгівлі, промисловості, сільського господарства, енергетики і транспорту.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав про це під час презентації третьої оцінки збитків і потреб на відновлення України (RDNA3) за участі Світового банку, передає Gazeta.ua.

"Станом на кінець 2023 року сукупні, економічні, соціальні та інші втрати України становлять майже 499 мільярдів доларів. Найбільше постраждали сектори торгівлі, промисловості, сільське господарство, енергетика і транспорт", - сказав він.

Фінансова потреба на відбудову України складає майже $486 млрд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали суму збитків, яку завдали окупанти екології України

$15 млрд з цієї суми підуть на "швидке відновлення".

За останній рік потреби на відбудову зросли. Особливо це помітно у житловому секторі. Через ворожі атаки зруйновано чи пошкоджено 10% від усього фонду житла.

"Також негативну динаміку маємо в аграрному секторі і в екології через російський теракт на Каховській ГЕС та через замінування наших земель", - додав Шмигаль.

Російські окупанти вкрали 98 комп'ютерів, 344 автомобілі, 1500 дозиметрів радіації, незамінний софт та практично всі засоби пожежогасіння з Чорнобильської АЕС.

Вартість заміни того, що було втрачено, оцінюється у понад $135 млн. Програмне забезпечення, однак, спеціально розробили для станції та воно незамінне, а росіяни не зможуть ним користуватися.

Зараз ви читаєте новину «Мільярди доларів: скільки збитків війна завдала Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі