пʼятниця, 27 жовтня 2023 01:34

Майно авіакомпанії МАУ продають на аукціонах - ЗМІ

Майно авіакомпанії МАУ продають на аукціонах - ЗМІ
Майно МАУ продають з молотка. Фото: Кореспондент

Майно авіакомпанії Міжнародні авіалінії України (МАУ) розпродають на аукціонах державного підприємства СЕТАМ.

Вже продано торгові марки з назвою та логотипом МАУ та дочірньої компанії МАУтехнік, яка ремонтувала літаки, повідомляє галузеве видання avianews.com.

Продаються запчастини для літаків та інструменти для технічного обслуговування авіалайнерів. На аукціоні можна купити крісла для літаків, установку для миття повітряних суден, авіазапчастини та водило для транспортування повітряних суден, йдеться в публікації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни через санкції змушені відмовлятися від літаків

"З молотка пішли частка 99% у МАУтехнік і частка 62,43% у хендлінговій компанії Інтеравіа, яка реєструвала пасажирів та подавала трапи до літаків в аеропортах України, а також приміщення авіакас у центрі Києва", - пише ЗМІ.

Всі торгові марки МАУ, які були виставлені на аукціон, викупило ТОВ "Океалос Компані", створене 29 липня 2022 року. Ця ж компанія купила найдорожчий лот - частку 62,43% у хендлінгової компанії Інтеравіа за 38,9 млн грн.

Авіакаси в центрі Києва продано Костянтину Герасименкові за 6,7 млн грн, а 99%-ну частку у МАУтехнік за 195 грн викупив Олег Ткачук.

Авіакомпанія МАУ була найбільшою в Україні до початку повномасштабного російського вторгнення. У жовтні 2022 через внутрішні непорозуміння повністю припинила польоти.

У листопаді 2010 року було приватизовано державний пакет МАУ в розмірі 61,58%. На той момент акціонерами компанії, окрім Фонду держмайна були: Austrian Airlines (22,52%), ЄБРР (9,93%) і українська Capital Investment Project (5,97%, викуплена у МАУ колишня частка ірландської AerCap Ireland Limited).

Станом на III квартал 2012 року Capital Investment Project вже володіла 74,1627% простих іменних акцій. Крім того, в структурі власників з'явилась нова компанія в особі кіпрської "Онтобет промоушнз лімітед". Їй належать 15,9108% простих іменних акцій і 9,9265% іменних привілейованих акцій.

Зараз ви читаєте новину «Майно авіакомпанії МАУ продають на аукціонах - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі