вівторок, 23 липня 2024 14:53

Куди підуть перші €1,5 млрд заморожених активів РФ: Шмигаль назвав пріоритети

Куди підуть перші €1,5 млрд заморожених активів РФ: Шмигаль назвав пріоритети
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив про надходження до України перших €1,5 млрд заморожених активів РФ. Фото: t.me/Denys_Smyhal

Міжнародний депозитарій Euroclear у Бельгії, де зберігається значна частина заморожених російських активів, обіцяє зробити перший внесок у майже €1,5 млрд вже цього місяця.

Кошти використають на закупівлю найнеобхіднішого озброєння, ППО, артилерійських снарядів та на розвиток українського оборонно-промислового комплексу. Про це у Telegram повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заморожені активи РФ: Умєров сказав, на що піде перший транш

За його словами, Київ принципово наполягає на тому, що надалі всі російські активи на Заході мають бути конфісковані та спрямовані на відновлення й оборону України.

"Це буде відповідально, чесно та справедливо", - наголосив Шмигаль.

Перші €1,4 млрд з прибутку від заморожених активів Росії будуть спрямовані на закупівлю зброї для України на початку серпня.

Гроші підуть на придбання засобів протиповітряної оборони, артилерійських снарядів та озброєнь в української промисловості. Про це повідомив Високий представник Європейського союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель.

Зараз ви читаєте новину «Куди підуть перші €1,5 млрд заморожених активів РФ: Шмигаль назвав пріоритети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі