четвер, 11 липня 2024 08:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Заморожені активи РФ: Умєров сказав, на що піде перший транш

Заморожені активи РФ: Умєров сказав, на що піде перший транш
Загальна сума відсотків від заморожених активів РФ становитиме приблизно 2,5-3 млрд на рік. Фото: ministry_of_defense_ua

Україна на початку серпня отримає перший транш із прибутків від заморожених активів Росії у розмірі €1,4-1,5 млрд.

Це питання під час зустрічі з високим представником ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозепом Боррелем у Вашингтоні обговорив міністр оборони України Рустем Умєров.

"Хочу подякувати ЄС за важливе рішення щодо використання прибутків із заморожених російських активів. 21 травня Рада ЄС ухвалила рішення направити 90 відсотків від заморожених активів РФ до Ukraine Assistance Fund, що є частиною European Peace Facility. Ці кошти будуть спрямовані на потреби оборони України", - заявив він у Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трюдо анонсував пакет військової допомоги Києву на 500 млн

Загальна сума відсотків від заморожених активів РФ становитиме приблизно €2,5-3 млрд на рік. Україна та Євросоюз уже обговорили, на що підуть гроші з першого траншу.

"Профінансовані ЄС товари повинні бути поставлені до кінця року. Ці рішення є надзвичайно важливими для зміцнення нашої обороноздатності та підтримки українських виробників", - наголосив Умєров.

Пріоритетними є такі напрямки:

- боєприпаси;

- засоби ППО;

- підтримка українських виробників.

Цього року Україна отримає від союзників додаткові $50 млрд завдяки використанню прибутків від заморожених на Заході російських активів, заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду.

Зараз ви читаєте новину «Заморожені активи РФ: Умєров сказав, на що піде перший транш». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі