середа, 28 травня 2014 13:17

Кримчани платитимуть за воду в 50 разів більше

Кримчани платитимуть за воду в 50 разів більше
Фото: novostey.com

Українська влада підвищила вартість води для кримчан у 50 разів. Про це повідомляє самопроголошений голова Ради Криму Володимир Константинов. Якщо раніше кубометр води для кримчан коштував 6 копійок, то тепер його продаватимуть за три гривні. Тепер Крим має сплачувати за воду на 400 мільйонів гривень у рік більше ніж раніше, йдеться в повідомленні.

"Якщо наша влада дійсно підвищила вартість води для окупованого Криму, то це правильне рішення, - розповідає директор Українського інституту публічної політики Максим Борода. - І справа тут зовсім не у зведенні рахунків із Росією, що шантажує вартістю на газ Україну. Це чисто політично обґрунтований крок. Якщо Крим вважає себе не українською територією, то нехай і сплачує, як чужа країна, за європейськими тарифами. Росіяни ж, наприклад, не продають свій газ у інші країни за такою ж ціною, як до власної федерації. То чому ми маємо йти на поступки країні, яка забрала в нас територію?"

На думку експерта, українська влада повинна різними шляхами вимагати компенсації за користування Росією українською територією.

"Одна справа, що вони привласнили наш півострів, а інша — що на його території знаходяться сотні державних і приватних підприємств України. Наша влада має звертатися у максимальну кількість міжнародних судів і вимагати компенсації за мільярдні збитки. Звісно, це буде не простий шлях, бо росіяни шукатимуть людей у Європарламенті та судах, які лобіюватимуть їхні інтереси. Потім вони намагатимуться затягувати із компенсаціями. Щодо території, то повернути її назад буде ще складніше".

Зараз ви читаєте новину «Кримчани платитимуть за воду в 50 разів більше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі