понеділок, 18 лютого 2013 18:04

Козак похвалився, що Хюндай поламався лише двічі за тиждень

Козак похвалився, що Хюндай поламався лише двічі за тиждень
"Укрзалізниця" закупить 748 пасажирських вагонів, 32 електропоїзди, 17 дизель-поїздів і рейкових автобусів. Фото: mediaport.ua

За пропозицією Мінінфраструктури цього та наступного року "Укрзалізниця" повинна суттєво оновити рухомий склад.

Про це на прес-конференції заявив міністр інфраструктури Володимир Козак.

"У нас на 70% зношений парк поїздів. Нас благають: "Дайте хоч якийсь потяг, аби лиш доїхати". Ну то ми й даємо "аби лиш який". А потім отримуємо скарги: то там щось не так, то там вікно не зачиняється, то двері. Щоб нормально експлуатувати наші потяги, нам потрібно мати близько п'яти тисяч пасажирських вагонів, з урахування літніх перевезень. А ми маємо лише близько тисячі вагонів із кондиціонуванням. Решта випущені ще у 80-х роках, коли вважали, що кондиціонування ще не потрібно", - зауважив.

Міністр також наголосив, що зменшилися поломки потягів корейського виробництва "Хюндай". Козак похвалився, що за останній тиждень із загального графіку руху поїздів вибилося лише два такі потяги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проїзд у ненадійних потягах Hyundai може подешевшати

"Хюндай зараз дуже багато роботи проводить. Ми працюємо разом із корейцями. Місць на ринку всім вистачить", - зазначив він.

Козак також додав, що зараз "Укрзалізниця" тестує потяги українського виробництва - Корюківського вагонобудівного заводу. Під час тестування експерти виявили лише один суттєвий недолік, над яким зараз працюють.

"Це була підвищена електромагнітна несумісність, завищена в півтора рази за норму. Це могло у подальшому вплинути на роботу прийому сигналу, стрілок, пункту зв'язку. На Корюківському заводі обіцяли ці неполадки виправити. Коли це станеться, ми його приймемо і визнаємо придатним до експлуатації. Тоді визначатимемо джерела для фінансування вагонів і маршрути їх слідування", - сказав міністр.

За словами Володимира Козака, "Укрзалізниця" закупить 748 пасажирських вагонів, 32 електропоїзди, 17 дизель-поїздів і рейкових автобусів.

Зараз ви читаєте новину «Козак похвалився, що Хюндай поламався лише двічі за тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі