понеділок, 17 грудня 2012 17:21

Іспанці почали судитися з людиною, яка підписала скандальну угоду про LNG-термінал

Іспанці почали судитися з людиною, яка підписала скандальну угоду про LNG-термінал
Україна та Gas Natural Fenosa "підписали" угоду про намір створити консорціум для будівництва LNG-терміналу. Фото: pravda.com.ua

Іспанська компанія Gas Natural Fenosa подала скаргу до Вищого суду Іспанії проти 43-річного лижного інструктора Джорді Сарда Бонвеі (Jordi Sarda Bonvehi).

Його підозрюють у тому, що, видаючи себе за представника компанії, підписав фальшиву угоду з урядом України на $1,1 млрд.

Про це повідомляє CNBC з посиланням на заяву компанії.

"Пред'явлені звинувачення в шахрайстві та підробці торгових документів", - сказано в повідомленні Gas Natural Fenosa.

Нагадаємо, 26 листопада голова Державного інвестиційного агентства Владислав Каськів заявив, що Україна та Gas Natural Fenosa підписали угоду про намір створити консорціум для будівництва LNG-терміналу. Однак згодом Gas Natural Fenosa спростувала цю інформацію.

Держінвестпроект пізніше повідомив, що шляхом обміну листами з Gas Natural Fenosa повністю врегульовано непорозуміння.

Зазначимо, 5 грудня Кабінет міністрів створив комісію для з'ясування обставин підписання угоди про будівництво LNG-терміналу.

Як повідомлялося, 26 листопада в Одеській області було розпочато будівництво LNG-терміналу потужністю 10 млрд куб. м газу в рік вартістю 969 млн євро.

Зараз ви читаєте новину «Іспанці почали судитися з людиною, яка підписала скандальну угоду про LNG-термінал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі