понеділок, 10 грудня 2012 12:34

Після скандалу з іспанцями будувати LNG-термінал запросили корейців

Після скандалу з іспанцями будувати LNG-термінал запросили корейців
В Одеській області будують LNG-термінал. Фото: odessanews.biz

Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко зустрівся з виконавчим віце-президентом південнокорейської Korea Gas Corporation (KOGAS) Шин Хьюкіном і обговорив питання можливої ??участі корпорації в проекті будівництва LNG-терміналу в Одеській області.

Про це повідомила прес-служба Міненерговугілля.

На зустрічі також був присутній заступник генерального директора департаменту будівництва заводів групи закордонних проектів KOGAS Лі Уджін.

"За результатами зустрічі сторони висловили сподівання на подальше поглиблення співпраці", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, раніше куратор Національного проекту "LNG-термінал" Віталій Дем'янюк називав KOGAS серед можливих інвесторів будівництва регазифікаційного терміналу в Одеській області.

KOGAS - державна енергетична компанія, яка є монополістом з транспортування, зберігання та дистрибуції газу в Південній Кореї. Компанія управляє декількома LNG-терміналами, виступає інвестором і генпідрядником ряду проектів по будівництві LNG-терміналів, газопроводів та іншої інфраструктури на території США, Австралії, Іраку, Мозамбіку, Мексики.

Зазначимо, раніше іспанська компанія Gas Natural Fenosa заявила, що не знає людину, яка від їхнього імені підписала угоду з Україною щодо управління консорціумом з будівництва LNG-терміналу на $1,1 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Після скандалу з іспанцями будувати LNG-термінал запросили корейців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі