пʼятниця, 30 листопада 2012 15:38

"Регіоналів" з LNG розвели, як кошенят - експерт

"Регіоналів" з LNG розвели, як кошенят - експерт
Фото: pravda.com.ua

Скандал навколо підписання угоди про інвестування в будівництво LNG-терміналу стався з вини української сторони.

Таку думку висловив колишній представник президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський Богдан Соколовський у ефірі "Ера-FM".

"Те, що це скандал, є фактом. Він відбувся з нашої вини. Може, там і були якісь заготовки, якісь зовнішні провокації, але всього цього можна було уникнути дуже просто - дотримуватися рутинної щоденної процедури. Погано підготовленою була сама процедура підписання угоди. Судячи з публікацій у ЗМІ, не було отримано оригіналу повноваження на підписання угоди. Краще було не підписувати, аніж мати такі наслідки", - сказав Соколовський.

За його словами, через цей інцидент іноземні інвестори задумаються, чи варто їм інвестувати в Україну.

"На Заході потенційні інвестори сильно задумаються, чи давати Україні гроші. Бо якщо українці не вміють підписати документ, то чи вміють вони поводитися із грішми?" - зазначив Соколовськй.

У свою чергу голова Асоціації українських банків Олександр Сугоняко так прокоментував цю ситуацію:

"Можна згадати сакраментальну фразу Чечетова "Ми їх розвели, як кошенят". Так от, хтось розвів "регіоналів" у цій темі, як кошенят, на всю Європу".

Нагадаємо, Іспанська компанія Gas Natural Fenosa заявила, що не знає людину, яка від їхнього імені підписала угоду з Україною щодо управління консорціумом з будівництва LNG-терміналу на $1,1 млрд.Таку угоду офіційно в присутності прем'єра Миколи Азарова та міністра ПЕК Юрія Бойка 26 листопада підписав голова Держагентства з інвестицій та управління нацпроектами Владислав Каськів

Сьогодні в Держінвестпроекті заявили, що інцидент вичерпано.

Зараз ви читаєте новину «"Регіоналів" з LNG розвели, як кошенят - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі