пʼятниця, 03 травня 2024 10:00

Переселенцям відновлять виплату пенсій після завершення ідентифікації

Переселенцям відновлять виплату пенсій після завершення ідентифікації
Пенсійний фонд відновить виплати переселенцям після завершення ідентифікації. Фото: pixabay.com

Пенсійний фонд відновить виплати переселенцям після завершення ідентифікації.

Після її завершення внутрішнім переселенцям виплатить пенсії за всі місяці невиплат, повідомила пресслужба ПФУ.

"До 31 березня поточного року для пенсіонерів, які стали внутрішньо переміщеними особами до 24 лютого 2022 року, тривав процес проходження фізичної ідентифікації. Це необхідно для того, щоб перевірити, чи дійсно кошти від держави отримує саме та особа, якій вони призначені. У березні термін виплати пенсії без проходження ідентифікації завершився", - йдеться у повідомленні.

Пенсіонери-переселенці можуть пройти ідентифікацію і зараз, звернувшись особисто до відділення ПФУ чи до Ощадбанку. Також можна віддалено авторизуватися за допомогою кваліфікованого електронного підпису в "Дії" на вебпорталі електронних послуг ПФУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Долар подешевшав перед вихідними, що з іншими валютами

Окрім того, є можливість зробити це за допомогою відеоконференцзв'язку. Подати заявку можна на порталі електронних послуг ПФУ або через його контакт-центр.

"Особи, які перебувають за кордоном, можуть звернутися до дипломатичної установи України для передачі документів через вебпортал ПФУ чи поштою. Після проходження ідентифікації пенсія буде виплачена за всі місяці, за які людина не отримувала її у зв'язку з непроходженням ідентифікації", - підкреслюють в установі.

Додатково звертатися до органів Пенсійного фонду із заявою про поновлення виплати пенсії, зупиненої через непроходження ідентифікації, не потрібно.

Фізичну ідентифікацію в Україні пройшли майже 213 тис. пенсіонерів з числа внутрішньо переміщених осіб, зареєстрованих до початку повномасштабного вторгнення.

В Україні з 1 травня підвищать пенсії особам від 70 років, розмір виплат яких не досягає 10 340,35 грн. Виплати пенсіонери отримають за місяць після досягнення пенсіонером відповідного віку, що дозволяє на них претендувати.

Зараз ви читаєте новину «Переселенцям відновлять виплату пенсій після завершення ідентифікації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі