четвер, 21 липня 2011 09:48

Голландці погодилися піднімати молочне скотарство України

Голландці погодилися піднімати молочне скотарство України

Україна реалізуватиме низку спільних проектів в галузі сільського господарства разом з королівством Нідерланди. В пріоритеті – розвиток молочного скотарства, овочівництва та тепличного господарства.

Про це міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк повідомив в ефірі одного з телеканалів, передає прес-служба відомства.

Як поінформував очільник Мінагрополітики, під час зустрічі з міністром економіки, сільського господарства та інновацій королівства Нідерланди Хенком Блекером були обговорені пріоритети двосторонньої співпраці, а також перспективи створення Зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.

"Один з основних пріоритетів в нашій співпраці - спільний розвиток молочного скотарства. Зараз Нідерланди стали фактично центром інновацій у цій сфері. Тому наше співробітництво може бути надзвичайно ефективним", - сказав Присяжнюк.

За словами міністра, ті голландські фермери, які висловлять бажання працювати в цьому напрямку в Україні, зможуть отримати від держави необхідний пакет послуг.

Також цікавою для України є співпраця в галузях тепличного господарства та овочівництва, зокрема картоплярства.

"Сьогодні сорти картоплі у нас застарілі та потребують оновлення. За декілька років ми маємо повністю відійти від імпортозалежності і використовувати якісні вітчизняні сорти", - підкреслив Присяжнюк.

Українська делегація відвідала Дослідницький центр Вагенинського університету, який спеціалізується на створенні ефективних тепличних підприємств, а також дистрибуційний центр овочів "The greenery" та дослідницький центр компанії "Агріко", що спеціалізується на виведенні нових сортів картоплі.

Зараз ви читаєте новину «Голландці погодилися піднімати молочне скотарство України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі