пʼятниця, 22 грудня 2023 01:37

G7 відтермінувала виплату боргів для України

G7 відтермінувала виплату боргів для України
Україна домовилась з "Великою сімкою" щодо боргіів. Фото: УНІАН

Країни "Великої сімки" продовжили терміни виплати боргів України до кінця березня 2027 року. Це дозволить зменшити навантаження на бюджет України в умовах війни.

Міністр фінансів України Сергій Марченко підписав зміни до Меморандуму про взаєморозуміння щодо призупинення виплат за офіційним боргом з групою офіційних кредиторів України з країн G7 та Паризького клубу, повідомили у пресслужбі Мінфіну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям варто скоротити споживання - міністр фінансів

"Це добровільне призупинення виплати боргу є частиною пакету міжнародної підтримки на суму $122 млрд, наданої партнерами України", - зазначив Марченко.

Міністр фінансів також наголосив на важливості збереження фінансових ресурсів, зокрема через надання зовнішніми приватними кредиторами України найбільш прийнятного боргового режиму до закінчення терміну призупинення обслуговування боргу, наданого ними у серпні 2022 року.

В Україні є ризики фінансування державного бюджету у січні-лютому.

Для покриття видатків активізують внутрішні ресурси, сказав міністр фінансів.

Серед таких заходів міністр фінансів назвав авансову сплату дивідендів держкомпаній і збільшення обсягу запозичень на внутрішньому ринку.

Зараз ви читаєте новину «G7 відтермінувала виплату боргів для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі