четвер, 02 червня 2011 11:48

Фірташ готовий викласти $ 1,4 мільярда за російський завод

Фірташ готовий викласти $ 1,4 мільярда за російський завод

Бізнесмен Дмитро Фірташ вперше офіційно підтвердив свій інтерес до російського заводу "Міндобрива" у Воронезькій області.

Його Group DF готова заплатити за актив $ 1,4 млрд, що перевищує офіційно оголошене пропозицію "Єврохіму".

У холдинговій компанії Group DF, що представляє інтереси Фірташа, офіційно підтвердили, що група бере участь у тендері на придбання російського підприємства "Міндобрива" в Росоші. Group DF є єдиною українською компанією, яка бере участь у тендері, пояснили в холдингу.

Однак вже кілька великих російських підприємств заявили про бажання придбати Россошанський завод. Про готовність викупити холдингову компанію Yaibera, що володіє контрольним пакетом "Міндобрив" (майже 80% акцій), в кінці квітня оголосив "Єврохім".

Ціна, яку пропонує за Россошанський завод український претендент, перевищує пропозицію російських конкурентів.

"Стартова ціна операції оцінювалася в $ 1 млрд. Але на даний момент Group DF вже підтвердила свою заявку на рівні $ 1,4 млрд", - заявив представник Фірташа.

Офіційно тендер на продаж "Міндобрив" оголошено не було. Однак представники компанії визнавали, що питання про продаж може бути винесено на порядок річних загальних зборів акціонерів, яке відбулося 27 травня.

На відміну від російських конкурентів для Фірташа придбання заводу з виробництва азотних добрив у Воронезькій області має ще одну істотну перевагу.

"Це величезний завод  хорошої якості, його перевагою для нас є те, що він розташований всього в 100 км від українського кордону і має газ по $ 80", - зазначив бізнесмен.

Зараз ви читаєте новину «Фірташ готовий викласти $ 1,4 мільярда за російський завод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі