пʼятниця, 06 травня 2011 17:59

Тимошенко хоче у США поставити Фірташа на місце

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко розраховує, що американський суд задовольнить її позов до "Росукренерго" та її співвласника Дмитра Фірташа.

Про це екс-прем'єр сказала під час прес-конференції у Сумах.

"Ми будемо професійно захищати нашу позицію в американському суді, і я буду сподіватися на те, що рішення, яке може бути винесено, буде позитивним і поставить на місце Фірташа", - Тимошенко, яку процитував її сайт.

За її словами, у разі задоволення позовних вимог Дмитро Фірташ буде "зобов'язаний повернути в три рази більше, ніж забрав у України".

"Я за це поборюсь. Я не можу зараз сказати, яким буде рішення американського суду, тому що там є правосуддя, розглядаються справи. І я буду робити все, щоб наша позиція була сильною і аргументованою", - підкреслила Тимошенко.

У червні 2010 року Стокгольмський арбітраж зобов'язав НАК "Нафтогаз України" повернути швейцарському трейдеру "Росукренерго", власником якої є Дмитро Фірташ, 11 млрд. кубометрів газу і передати як неустойку ще 1,1 мільярдів кубометрів.

Зі свого боку Тимошенко заявила, що оскаржить це рішення.

"Це мій подарунок владі на річницю "харківських угод", - написал екс-прем'єр у своєму Твіттері.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко хоче у США поставити Фірташа на місце». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі