вівторок, 04 вересня 2012 11:28

Європейська преса похвалила Арбузова: працював краще, ніж глава банку Англії

Європейська преса похвалила Арбузова: працював краще, ніж глава банку Англії
Пора приймати поздоровлення від колег ФОТО: glavcom.ua

Голова Національного банку України Сергій Абузов отримав високу оцінку "B" у рейтингу керівників центральних банків. Найвищі позиції ("А") у рейтингу отримали центральні банкіри Австралії, Канади, Ізраїлю, Малайзії, Філіппін і Тайваню

Як повідомляє економічне видання Global Finаnce, в щорічному рейтингу центральних банкірів поставило голові НБУ таку ж оцінку, як і його колегам з Чехії Мирославу Сінгеру, Туреччини Ердему Баскі, Швеції Стефану Інгвесу і Норвегії Ойстейну Олсену.

Видання ранжувало голів центробанків 50 ключових країн за шестибальною шкалою від "А" до "F", за якою Україна отримала оцінку "B".

У Європі вище за голову НБУ виявився тільки глава Центробанку Росії Сергій Ігнатьєв з оцінкою "В +", тоді як глави ЄЦБ Маріо Драгі, Банку Англії Мервін Кінг і центробанку Польщі Марек Белка заробили лише оцінку "В-".

Найнижчий бал - "C" - серед європейських країн, яких всього в рейтингу виявилося 12, отримали глави центральних банків Білорусі Надія Єрмакова та Угорщини Андраш Сімор.

"За рік, який був одним з найскладніших років в історії, центральні банкіри світу були протестовані як ніколи раніше. Кожен рік ми оцінюємо рішучість центральних банкірів протистояти політичному втручанню і їх зусилля вплинути на свої уряди в таких питаннях, як витрати і відкритість економіки для іноземних інвестицій і фінансових послуг ", - зазначив видавець Global Finаnce Джозеф Джаррапуто.

Зараз ви читаєте новину «Європейська преса похвалила Арбузова: працював краще, ніж глава банку Англії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі