понеділок, 23 вересня 2013 14:15

Європейці не поспішають давати гроші на російську "трубу" в обхід України

Європейці не поспішають давати гроші на російську "трубу" в обхід України
Гюнтер Еттінгер: Проект газопроводу "Південний потік" не відповідає критеріям пріоритетного проекту. Фото: 15min.lt

Російський проект "Південний потік" не увійшов до списку проектів з правом на фінансування з боку Європейського Союзу.

Про це журналістам сказав єврокомісар з енергетики Гюнтер Еттінгер після наради міністрів енергетики ЄС, що ройшла у Вільнюсі.

За його словами, проект газопроводу "Південний потік" не відповідає критеріям пріоритетного проекту.

"Південний потік - це додатковий маршрут, але він не дає нам доступ до нових джерел енергоносіїв і не підвищує конкурентоспроможність енергетичного ринку Євросоюзу. Ми не маємо нічого проти Південного потоку, але не вважаємо його пріоритетом для ЄС", - повідомив Еттінгер.

При цьому, за інформацією європейських дипломатів, газопровідний проект Nabucco West, не вибраний для доставки азербайджанського газу в Європу, залишається в списку проектів з правом на фінансування з боку Євросоюзу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Консервація української "труби" обернеться звільненням 3 тисяч людей

Раніше чиновники Єврокомісії неодноразово стверджували, що проект Nabucco West не мертвий і може бути реалізований у разі збільшення поставок каспійського газу.

У цілях диверсифікації маршрутів експортних поставок природного газу ВАТ "Газпром" реалізує проект будівництва газопроводу через акваторію Чорного моря в країни Південної та Центральної Європи - "Південний потік". Проектна продуктивність морської ділянки газопроводу сягне 63 млрд куб. м в рік.

Зараз ви читаєте новину «Європейці не поспішають давати гроші на російську "трубу" в обхід України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі