середа, 16 лютого 2022 22:19

Енергосистему України тестово від'єднають від Росії і Білорусі: оголошено дати

Енергосистему України тестово від'єднають від Росії і Білорусі: оголошено дати
Мета випробувань — продемонструвати здатність енергосистеми підтримувати необхідну частоту. Фото: Reuters.com

Об'єднана енергосистема (ОЕС) України проходитиме перший етап випробовування в ізольваному режимі 24-26 лютого.

Про це повідомляє НЕК "Укренерго".

Це означає, що вперше в історії незалежної України має відбутися тестове відключення української енергосистеми від систем Білорусі та Російської Федерації.

"Перший етап випробування енергосистеми України в ізольованому від енергосистем Росії, Білорусі та мережі ENTSO-E режимі заплановано на 24-26 лютого 2022 року. На цей час ОЕС України буде об'єднано з "островом Бурштинської ТЕС", дві частини енергосистеми України працюватимуть синхронно", - йдеться у повідомленні.

Випробування і майбутня синхронізація України з енергосистемою континентальної Європи будуть здійснюватися в єдиному блоці регулювання з енергосистемою Молдови.

Результати тестувань стануть підґрунтям для ухвалення рішення про перехід на паралельну роботу з українською та молдовською енергосистемами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У РНБО відреагували на погрози Лукашенка щодо ембарго

Операції для тимчасового від'єднання "острова Бурштинської ТЕС" від енергосистеми ENTSO-E та приєднання його до ОЕС України розпочнуться вранці 23 лютого.

Потім будуть виконуватися операції по тимчасовому від'єднанню ОЕС України від енергосистем Росії та Білорусі. Повернення енергосистеми України на паралельну роботу із зазначеними енергосистемами заплановане на 27 лютого.

"Мета випробувань — продемонструвати здатність енергосистеми підтримувати необхідну частоту 50 Гц у різних режимах роботи. Тестування передбачають почергове проведення відключення генерації та навантаження", - розповідають в Укренерго.

ENTSO-E – європейська мережа операторів системи передачі електроенергії, що об'єднує 43 операторів у 36 країнах Європи.

Зараз ви читаєте новину «Енергосистему України тестово від'єднають від Росії і Білорусі: оголошено дати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі