середа, 10 серпня 2011 21:12

Експерт розповів, яке золото найчастіше купують українці

Експерт розповів, яке золото найчастіше купують українці

Українці віддають перевагу купівліювелірних виробів із золота 585-ї та 750-ї проби.

Про це розповів президент Асоціації ювелірів України Григорій Можаровський у ефірі Першого ділового каналу.

"В Україні є великий діапазон проб: починаючи від 375-ї до 950-ї. Найпопулярніші - 585-а і 750-а, тобто 14 і 18 карат за європейськими стандартами", - сказав він, зазначивши при цьому, що зараз попит на золоті ювелірні вироби дещо впав, що, втім, є світовою тенденцією.

За його словами, вітчизняні ювелірні вироби із золота не поступаються за якістю зарубіжним.

"Якщо брати якість ювелірних виробів в частині дотримання стандартів, підтримки проби, то наша промисловість дотримується закону, що регулює наявність металів у сплаві. Що не можна сказати про імпортні товари, зокрема, контрабанди", - підкреслив експерт.

Можаровський також розповів, що українські ювеліри закуповують золото в банківській системі.

"Вже 10 років триває програма "Золото України", але поки що ми не мали можливості купувати вітчизняний метал. Якщо програма буде продовжена, будемо сподіватися, що це буде позитивний фактор для вітчизняної ювелірної промисловості. На сьогоднішній день ми обходимося, купуючи дорогоцінні метали, як правило, в наших банках. А вони купують його на лондонській біржі", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, яке золото найчастіше купують українці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі