пʼятниця, 26 липня 2013 14:16

Експерт розкритикував зниження ПДВ і введення податку з обороту: "Витрати зростуть"

Експерт розкритикував зниження ПДВ і введення податку з обороту: "Витрати зростуть"
Експерту не сподобалась ідея одночасно платити ПДВ і податок з обороту. Фото: ligazakon.ua

Ініціатива Міністерства доходів і зборів знизити податок на додану вартість (ПДВ) і ввести податок з обороту призведе до посилення податкового тиску.

Таку думку висловив президент Асоціації податкових консультантів Андрій Твердомед в ефірі Першого ділового каналу.

"Те, що передбачається, мені не подобається. З тієї причини, що коли говорять, що в бюджет буде більше надходити, то це означає, що платники податків будуть більше платити. І говорити про те, що оподатковуване співтовариство буде вітати запропонований Податковою підхід, важко. Не вірю в те, що можна тут знайти якесь рішення, коли виграють усі сторони. Якщо хтось виграє, то хтось програє", - сказав Твердомед.

"Що стосується податку з обороту, то, на мій погляд, цей підхід неправильний. Або ПДВ, або податок з обороту. Надходження з двох податків означає дві декларації, дві окремі перевірки. Будуть великі витрати на адміністрування податку. Тому особисто мені ця ідея не подобається", - додав він.

Нагадаємо, Міндоходов розробило законопроект про зниження ПДВ з 1 січня 2014 року зі 17% до 9%, скасування пільг з цього податку, а також введення в якості компенсації податку з обороту зі ставками 1% і 2%.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розкритикував зниження ПДВ і введення податку з обороту: "Витрати зростуть"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі