субота, 17 вересня 2011 19:16

Експерт розповів, як розпізнати фінансові піраміди

Експерт розповів, як розпізнати фінансові піраміди

?Існує кілька основних ознак, за якими можна розпізнати фінансову піраміду.

Про це заявив старший юрист Всеукраїнської громадської організації захисту прав споживачів фінансових послуг Анатолій Соболевський у ефірі Українського радіо.

"Наприклад, ми маємо встановлений державою офіційний рівень інфляції 12%, а кредит видають менше ніж під 12%. Ви маєте розуміти, що упродовж довгострокового періоду, на який ви берете цю позику, рівень інфляції буде якщо не вищий, то такий самий. Тому якщо вам дають кредит зі ставкою нижчою від інфляції, то фактично компанія працює в мінус. Це має одразу насторожити", - сказав він.

"По-друге, якщо дають високі відсотки за депозитами. В банках, як правило, є середньозважена депозитна ставка. Різниця між відсотками депозиту і кредиту - це і є дохід банку. Якщо ми бачимо 30% депозиту, то представте собі, який має бути кредит", - додав експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці вже "клюнули" на новий "МММ"

Соболевський також назвав дві причини популярності фінансових пірамід серед українців.

"Перша - це бажання наших людей, з урахуванням особливостей нашого менталітету, до швидкого збагачення. При тому, за швидкий термін, нічого не роблячи. У народі це називають схильність до халяви. Друга - це можливість у нашому законодавчому просторі це робити. В Україні, в принципі, немає особливих обмежень на види фінансової діяльності", - наголосив він.

Нагадаємо, нещодавно в Києві з'явилася реклама діяльності "МММ".

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, як розпізнати фінансові піраміди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі