понеділок, 10 січня 2011 14:01

Засновник "МММ" розпочав створення нової фінансової піраміди

Засновник "МММ" розпочав створення нової фінансової піраміди

Сергій Мавроді, який заснував фінансову піраміду "МММ", оголосив про початок свого нового проекту, який отримав назву "

"МММ-2011 "Ми можемо Багато чого". За словами Мавроді, громадяни, які вирішили вкласти свої гроші в його новий проект, будуть одержувати 20% прибуток щомісяця, прибуток пенсіонерів та інвалідів буде становити 30%.

Вкладники будуть відкривати свої рахунки в електронних платіжних системах (WebMoney) у доларах США, учасниками можуть стати жителі будь-якої країни світу. Всі партнери будуть поділені а десятки, сотні й тисячі. На розміщені гроші вони зможуть купувати віртуальні "фантики", які будуть рости в ціні.

"Будуть знову введені ці квитки. Хто в "МММ" грав, пам'ятає, хто не грав, це ніби розрахункова одиниця, квиток, акція, яка різниця. Віртуальний квиток, це не цінний папір, просто фантик. Вони будуть рости в ціні", - заявив засновник "МММ".

За словами Мавроді, його проект є структурною фінансової соціальною мережею. Проте він не заперечує, що вона є черговою фінансовою пірамідою.

Мавроді уточнив, що сам він є лише автором цієї ідеї, і буде керувати процесом з боку, призначивши керуючого, який буде займатися адміністративною роботою.

"Я взагалі займатися не буду. Гроші я ніякі не беру. Мені нічого не треба", - сказав Мавроді. За його словами, він тільки буде керувати процесом.

Мавроді впевнений, що за рік його проект буде налічувати 100 тисяч учасників, а в другий рік його система збільшиться до 1 млн осіб.

"Припустимо, у мене буде в перший місяць 10 тисяч чоловік... Тобто за рік усе, що мені потрібно, навіть зі всіх перельманів (Вадим Перельман - російський математик, першим довів теорію Пуанкаре. - ред.), щоб усе збільшилося в 10 разів. Ну і що? ... У мене за рік не збільшиться в 10 разів приплив грошей? Це, по-моєму, будь-якому найзатятішому скептику зрозуміло, що збільшиться", - сказав Мавроді.

На думку Мавроді, небезпека краху його системі не загрожує.

"Система абсолютно невразлива, непотоплювана, незнищенна, навіть якщо всі бояться, що зі мною щось зроблять влада. Хоча, не зрозуміло за що. Якщо тільки наркотики підкинуть чи атомну бомбу. Тут мені щось поставити неможливо, я до грошей не торкаюся", - заявив Мавроді у відеозверненні, розміщеному в його блозі.

Як заявив Мавроді, навіть якщо його не стане, система все одно буде працювати.

"Живеш у дурдомі і чекаєш весь час якихось неприємностей. І те, що наша влада обов'язково буде влазити і намагатися заважати. Хоча чому тут заважати? Я допомагаю людям. Взагалі безкорисливо. Всім очевидно, що безкорисливе - досконале. Я нічого не маю. Ні копійки", - сказав він.

Нагадаємо, у середині 1990-х років Сергій Мавроді діяльністю керованої ним піраміди "МММ" завдав матеріальної шкоди мільйонам своїх вкладників (за різними оцінками - від 10 до 15 млн осіб).

Сергія Мавроді засуджений до 13 місяців позбавлення волі у 2003 році, в квітні 2007-го його засудили ще до чотирьох з половиною років. У травні 2007 року він вийшов з в'язниці. Для погашення боргів на користь постраждалих від діяльності "МММ" судові пристави регулярно продають майно Мавроді.

Gazeta.ru

Зараз ви читаєте новину «Засновник "МММ" розпочав створення нової фінансової піраміди ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі