понеділок, 11 квітня 2016 10:58

Експерт пояснив, хто найбільше страждає від банкрутств банків

Експерт пояснив, хто найбільше страждає від банкрутств банків

При банкрутствах банків найбільше страждає дрібний та середній бізнес, вважає радник президента Асоціації українських банків України Олексій Кущ. Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

"При банкрутстві банку його майно продають і в першу чергу виплачують зарплату та вихідну допомогу працівникам цієї установи, платять податки. Потім виплачують фізичним особам, які мають внески більше 200 тисяч гривень і вони не компенсувалися фондом гарантування вкладів фізичних осіб. І лише після цього виплачують кошти юридичним особам. До виплат клієнтам-юрособам зазвичай справа не доходить", - сказав експерт.

Корпоративний сектор у 2014-2015 роках втратив більше 100 млрд грн, це 7% ВВП. Найбільше грошей втратили при банкрутстві "Дельта банку", "Надра банку", "Фінанси і кредит".

"Найбільше постраждали від падіння банків малі та середні підприємства. Бо багато великих тримають свої кошти в офшорах за кордоном. Або мають власний кишеньковий банк. Від українських банків вони отримують внутрішню інформацію і першими виводять гроші при загроза банкрутства банку. Навіть якщо й зависнуть гроші олігарха, у нього завжди є можливість вирвати хоч частину з них", - розповів Олексій Кущ.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, хто найбільше страждає від банкрутств банків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі