четвер, 17 листопада 2011 12:20

"Економічна криза лише починається й найважчими роками будуть 2012-й і 2013-й"

"Економічна криза лише починається й найважчими роками будуть 2012-й і 2013-й"

Світова економічна система під диктатом долара – це причина хронічної нестабільності. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив французький філософ і політолог Ален де Бенуа.

"З іншого боку, ця криза стосується також єдиної європейської економічної моделі, побудованої на євро", - зауважив він.

За словами політолога, євро намагалися зробити ще однією глобальною валютою: "Це призвело до того, що фінансові ринки почали атакувати європейські країни, які економічно знаходились у значно кращому становищі".

"Ми зараз маємо приклад Греції, яка перебуває на межі банкрутства. І всі країни європейського півдня – Іспанія, Португалія, Італія і навіть, імовірно, Франція – можуть постраждати від того, що євро зв'язало їх докупи", - наголосив він.

Ален де Бенуа підкреслив, що євро не виправдало сподівань з двох причин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Економіка США стоїть над прірвою, стагнація триватиме довго - експерт

"Перша – його скалькували з моделі німецької марки, і країни півдня опинилися заручницями набагато сильнішої і вимогливішої економічної моделі, якої не здатні дотримуватися. Друга причина – незахищеність зовнішніх кордонів Євросоюзу і заборона державного протекціонізму. Адже ЄС підлягає правилам СОТ і мусить тримати відкритими свої кордони для імпортерів продукції з інших країн. Європейський виробник просто не витримує такої конкуренції. Ми зіштовхнулися з грубим демпінгом. Оскільки європейці не згодні трудитися за такі гроші, за які працюють в інших країнах, імпортний продукт тієї самої якості коштує в Європі дешевше", - зазначив він.

"Криза лише починається й найважчими роками будуть 2012-й і 2013-й", - наголосив політолог.

У чому причина світової економічної кризи Ален де Бенуа розповідає у новому номері журналу "Країна" № 44 (97) за 18 листопада 2011 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «"Економічна криза лише починається й найважчими роками будуть 2012-й і 2013-й"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі