Ексклюзиви
середа, 16 листопада 2011 10:13

Францію назвали черговим кандидатом на впадання у рецесію

Францію назвали черговим кандидатом на впадання у рецесію

Дослідження Лісабонської ради і німецького банку Berenberg викликали сумніви інвесторів у тому, що Франція зможе поліпшити свою економічну ситуацію до президентських виборів 2012 року.

Аналітики схиляються до того, що Франція може стати наступною кісточкою доміно, що впала в результаті кризи суверенного боргу.

Даних про зростання ВВП країни в 3 кварталі на 0,4% явно недостатньо для заспокоєння, тим більше що темпи розвитку економіки в 2 кварталі скоротилися на 0,1%, а не були нульовими, як повідомлялося раніше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Економіка США стоїть над прірвою, стагнація триватиме довго - експерт

Споживчі витрати з липня по вересень зросли на 0,3%, а обсяг бізнес-інвестицій на таку ж величину скоротився.

"Менше інвестицій означає менше економічне зростання в майбутньому, меншу кількість робочих місць. Не виключено, що в четвертому кварталі ми зіткнемося з ризиком рецесії. Результати третього кварталу не усувають негативний сценарій розвитку подій - рецесію, й про відновлення французької економіки не йдеться", - cказав економіст Матьє План.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кужель перед кризою сама закуповує тушонку й іншим радить

Торік дефіцит французького бюджету становив 7% ВВП, тоді як нормальним рівнем вважається 3%. Співвідношення держборгу до ВВП Франції перевищило 80%.

Найбільші суми в боргових зобов'язаннях Італії мають французькі банки. BNP Paridas - понад 24 млрд євро, Credit Agricole -  быльше 10 млрд євро, Societe Generale - майже 3,5 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Францію назвали черговим кандидатом на впадання у рецесію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути