четвер, 14 грудня 2023 13:32

Дві ТЕЦ не працюють, українців просять економити електрику

Дві ТЕЦ не працюють, українців просять економити електрику
Через обстріли та негоду виникли проблеми з електропостачанням. Фото: Pexels

Станом на ранок 14 грудня аварійний ремонт проводять на трьох енергоблоках на теплоелектростанціях.

Припинили видачу електроенергії дві ТЕЦ у південному та західному регіонах, передає НЕК "Укренерго".

Українців закликають ощадливо споживати електроенергію.

"На сході вчергове обстріляна одна з теплоелектростанцій, є пошкодження обладнання. Через пошкодження обстрілами та негодою електромереж обленерго припинили видачу електроенергії дві ТЕЦ у південному та західному регіонах. Також три енергоблоки на ТЕС в різних регіонах вийшли в аварійний ремонт", - йдеться у повідомленні.

Ліміти споживання запроваджувати не будуть, графіки відключень не вводилися та не прогнозуються.

Експорту електроенергії 14 грудня немає. Імпорт запланований у денні години зі Словаччини, Румунії та Молдови загальним обсягом 3 429 МВт/год.

Через бойові дії, негоду та технічні причини знеструмлені 679 населених пунктів.

"Через снігопади, обледеніння та поривчастий вітер знеструмлені споживачі на Донеччині, Дніпропетровщині, у Харківській і Кіровоградській областях. Також 454 населених пункти без світла через бойові дії і технологічні порушення. Запровадження графіків відключень побутових споживачів не передбачається", - йдеться у повідомленні Міненерго.

У Києві заживили всіх абонентів, які залишилися без світла через ракетну атаку у ніч на 13 грудня.

У Донецькій області через негоду без електропостачання залишилося 147 населених пунктів. Заживлено протягом доби 42 населених пункти. Всього з урахуванням бойових дій залишається без світла 295 населених пунктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США допоможуть Україні відновити енергетичну інфраструктуру

На Харківщині без світла внаслідок негоди залишилося 25 населених пунктів, через бойові дії - 16,2 тис. споживачів. Підключено протягом доби 924 абоненти.

У Запорізькій області через технічні причини станом на 9:00 годину знеструмлено 16 населених пунктів. Енергетики заживили 21 тис. клієнтів. Без електроенергії залишається 79 населених пунктів

У Херсоні через обстріли знеструмлено 33,7 тис. споживачів. В області залишаються без світла 53 населених пункти.

Внаслідок бойових дій залишаються без світла також 57 населених пунктів на Сумщині, 19 - на Чернігівщині. Через негоду без електропостачання 38 населених пунктів на Дніпропетровщині, чотири - у Кіровоградській області.

Через технічні причини без електроенергії 14 населених пунктів на Київщині, 10 - на Миколаївщині, три - на Сумщині, а також 3,5 тисячі абонентів в Одеській області.

На Хмельниччині під час проведення земляних робіт сторонніми особами пошкоджено газопровід середнього тиску. Внаслідок пошкодження відсутнє газопостачання у 70 споживачів села Лисогірка.

Новий опалювальний сезон не буде легким, проте українські енергетики краще готові до майбутніх викликів через потенційне повторення російського ракетного терору.

Операторами систем розподілу підготовлені графіки відключень, якщо раптом атаки росіян та пошкодження будуть такими, що доведеться впроваджувати ці графіки. Про це в ефірі телемарафону заявила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук.

Вона розповіла, що зараз робиться все необхідне для якіснішої підготовки до наступного опалювального сезону.

Зараз ви читаєте новину «Дві ТЕЦ не працюють, українців просять економити електрику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі