неділя, 07 жовтня 2012 15:46

Держстат: Ціни в Україні постійно падають

Держстат: Ціни в Україні постійно падають
За підсумками 9 місяців, офіційно була зафіксована дефляція на рівні 0,3%. Фото: news.liga.net

Держслужба статистики опублікувала вересневі дані, за якими індекс споживчих цін у вересні виріс всього на 0,1%, а з початку року впав на 0,3%.

Про це йдеться на сайті ТСН.

Зокрема, в останньому місяці знизилися ціни на продукти харчування і безалкогольні напої - на 0,1%, а також медичні послуги - на все той же 0,1%. В той же час трохи подорожчали одяг та взуття (+0,1%), житлово – комунальні послуги (+0,1%) і освіта (+2,7%).

За підсумками 9 місяців, таким чином, була зафіксована дефляція на рівні 0,3%. Офіційні дані також свідчать, що рівень цін фактично не змінився порівняно з вереснем минулого року.

Нагадаємо, в липні прем'єр-міністр Микола Азаров оголосив про дефляцію в 0,2%. У свою чергу експерти запевняють, що низька інфляція шкодить економіці, якщо її заклали на рівні 8%, а буде 3%, то це означає, що бюджет недоотримає 1,5-2% від валового збору доходів, а недолік перекриють неекономічними способами.

Зараз ви читаєте новину «Держстат: Ціни в Україні постійно падають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі