вівторок, 16 квітня 2013 02:48

Держфінінспекція заявила, що зменшила кількість перевірок підприємств у 10 разів

Держфінінспекція заявила, що зменшила кількість перевірок підприємств у 10 разів
Фото: lifedon.com.ua

Протягом останніх 15 років Держфінінспекція України зменшила кількість контрольних заходів майже у 10 разів.

Про Gazeta.ua повідомили у прес-службі Держфінінспекції.

Зокрема, за даними установи, 1997 року державна контрольно-ревізійна служба, правонаступником якої є Держфінінспекція, перевірила 80 075 підприємств, установ і організацій. 2012 року цей показник становив лише 8 938.

"Зменшення кількості контрольних заходів стало результатом зорієнтованості вищого керівництва держави та керівництва Держфінінспекції на дерегуляцію та зменшення фіскального тиску на суб'єктів господарювання. Зокрема, керівництво Держфінінспекції України займає послідовну позицію щодо переходу від кількості контрольних заходів до їхньої якості", - зазначили чиновники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Держфінінспекції кажуть, що повернули державі 2 мільярди гривень

Для цього, за їхніми словами, в роботу Держфінінспекції запроваджено ризик-орієнтований підхід до планування контрольно-ревізійної роботи та відбору об'єктів контролю на підставі оцінки ймовірних ризиків допущення ними фінансових порушень, моніторингу ризикових операцій, інформації зі ЗМІ, звернень громадян та телефону довіри Держфінінспекції України.

Разом з тим, як розповіли у цій службі, значне зменшення кількості контрольних заходів не позначилося на результативності роботи Держфінінспекції.

"Так, 1997 року загальна сума відшкодованих і поновлених незаконних, нецільових витрат, недостач грошових коштів і матеріальних цінностей та надходження фінансових ресурсів становила понад 550 млн грн. У 2012 році – близько 1,9 млрд грн. Загальна сума накладених адміністративних штрафів 1997 року становила 2,3 млн грн, 2012 року – на 6,4 млн грн", - уточнили у Держфінінспекції.

Зараз ви читаєте новину «Держфінінспекція заявила, що зменшила кількість перевірок підприємств у 10 разів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі