четвер, 28 листопада 2019 13:44

"Чорна п'ятниця": назвали товари, які розпродуватимуть зі знижками

"Чорна п'ятниця": назвали товари, які розпродуватимуть зі знижками
Щоб вигідно скупитися у "чорну п'ятницю", ціни треба моніторити за кілька днів до розпродажу. Фото: Depositphotos

У "чорну п'ятницю" в Україні з реальними знижками розпродуватимуть електроніку, одяг та взуття. Ці товари користуються найбільшим попитом.

"Однак, через спад купівельної спроможності населення, реальних знижок у "чорну п'ятницю" буде менше, ніж раніше. Необхідності влаштовувати великі розпродажі немає. Стало менше людей, які можуть собі дозволити щось купити", - пояснює директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, пише УНН.

Деякі магазини змушені продавати товари зі справжніми знижками. Це прописано у договорах оренди площі у торгово-розважальних центрах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська "чорна п'ятниця": хто зекономить на розпродажах

"У договорах оренди часто прописано, що магазини повинні робити знижки. Є люди, які контролюють, реальні вони чи ні. Окрім того, багато компаній не можуть платити за оренду, тому вони перейшли від фіксованої оплати до комбінованої, або відсоткової. Це означає, що ТРЦ отримує відсоток від обсягів продажу, тому він зацікавлений, щоб продажів було більше. Тому буде контролювати знижки", - пояснює Дорошенко.

За його словами, щоб вигідно скупитися у "чорну п'ятницю", ціни треба моніторити за кілька днів до розпродажу.

29 листопада стартують розпродажі "чорної п'ятниці". В Україна їх проводять із 2013-го. Торік найбільший інтерес до розпродажів був в Одесі, Ужгороді та Маріуполі. Зі знижками товари в інтернеті переважно купували у Кропивницькому та Миколаєві.

Зараз ви читаєте новину «"Чорна п'ятниця": назвали товари, які розпродуватимуть зі знижками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі