вівторок, 16 червня 2015 12:52

Через банківську кризу в Україні з'явився новий вид "розводу"

Через банківську кризу в Україні з'явився новий вид "розводу"
Фото: tsn.ua

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб попереджає українців про новий вид шахрайства - злочинці обіцяють швидко повернути депозит у неплатоспроможному банку.

Про це повідомляється на сайті Фонду.

"Найчастіше шахрайство пов'язане з намаганнями злочинців ввести в оману людей і, за певну винагороду, ніби то посприяти у позачерговому поверненні коштів із неплатоспроможного банку понад гарантовану суму", - зазначає прес-служба відомства.

У Фонді нагадують, що вкладники банків мають право на отримання гарантованої суми в межах 200 тис. грн. Ці кошти виплачуються всім, хто внесений до реєстру вкладників під час дії тимчасової адміністрації чи процедури ліквідації банку.

Крім того, зауважили в Фонді гарантування, виплата вкладів понад 200 тис. грн відбувається пізніше за рахунок коштів, одержаних від реалізації майна неплатоспроможного банку.

"За вкладами понад 200 тис. грн вкладнику потрібно протягом 30 днів з дня опублікування відомостей в газетах "Голос України" та "Урядовий кур'єр" про відкликання банківської ліцензії, ліквідацію банку та призначення уповноваженої особи Фонду заявити про свої кредиторські вимоги до банку", - наголосили в Фонді.

Як зазначається, це єдиний законний механізм виплати коштів.

Зараз ви читаєте новину «Через банківську кризу в Україні з'явився новий вид "розводу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі