вівторок, 10 вересня 2024 14:46

Майбутня зима може бути найважчою - прем'єр

Майбутня зима може бути найважчою - прем'єр
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час пресконференції. Фото: t.me/Denys_Smyhal

Енергетична стійкість України - один із наших найбільших викликів цієї зими та осені.

Про це сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час пресконференції журналістам, повідомляє Gazeta.ua.

"Енергетична стійкість - один із наших найбільших викликів цієї зими та осені. Ми успішно подолали три опалювальні сезони, але майбутня зима може бути найважчою", - сказав Шмигаль.

Україна нарощує видобуток газу, повідомив прем'єр.

За перші сім місяців цього року Нафтогаз видобув 8,6 млрд кубометрів газу - на 7% більше, ніж торік. Цю зиму, за словами прем'єра, планується пройти на газі власного видобутку, як і минулу.

"Минулу зиму ми пройшли власними силами без залучення допомоги від наших партнерів, без закупівлі додаткового газу ззовні", - сказав Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рятувальники нагадали про найголовніше правило щодо генераторів

"В яких умовах ми будемо її (зиму. - Gazeta.ua) проходити - буде видно лише по мірі того, як ми будемо рухатися у цей зимовий опалювальний сезон. І сьогодні пророкувати і робити сенсаційні заяви абсолютно неправильно, і ми так з вами робити не будемо", - сказав глава уряду.

"На 85% сьогодні більшість об'єктів, які повинні бути захищені Укренерго, вже захищені", - заявив прем'єр.

У липні Верховна Рада ухвалила закони, які скасовують мито і податок на додану вартість на ввезення генераторів, акумуляторів, обладнання для вітро- і сонячної генерації.

Державна митна служба повідомила, які установки зберігання енергії звільняються від оподаткування при ввезенні до України.

Укренерго закликає ощадливо споживати електроенергію протягом всієї доби, не вмикати одночасно кілька потужних електроприладів у період з 8:00 до 22:00.

Зараз ви читаєте новину «Майбутня зима може бути найважчою - прем'єр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі