понеділок, 10 жовтня 2011 20:25

Бізнесу стало складніше працювати з Податковою та Митницею - експерт

Бізнесу стало складніше працювати з Податковою та Митницею - експерт

Рейтинг інвестиційної привабливості України падає через недостатність вжитих владою кроків у реформуванні та неналаженності її діалогу з бізнесом.

Таку думку висловив генеральний директор аналітичного центру Валерій Гладкий в ефірі Першого ділового каналу.

"Зараз у складний час, в період нестабільності держава не повною мірою готове до викликів. Плани мінімізації зовнішніх загроз недостатньо детально опрацьовані та готуються у відриві від комунікації з бізнесом. Тому бізнес закономірно висловлює своє невдоволення, не розуміючи, що відбувається в країні", - сказав він.

За його словами, проведене владою реформування не призвело до поліпшення взаємодії бізнесу з Державною митною службою та Державною податковою службою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна майже наздогнала Ботсвану в рейтингу конкурентоспроможності

"Бізнес справедливо вказує на те, що дуже ускладнилися взаємини з Митницею. Бізнес вказує на те, що Податковий кодекс, прийнятий рік тому, не дав відчутного ефекту у вигляді зниження витрат на сплату податків і не спростив правила, за яким має слідувати бізнес при сплаті податків", - зазначив Гладкий.

Експерт переконаний, що "владі слід зробити висновки і переглянути свої взаємодію з бізнесом і суспільством" в цілому.

Зараз ви читаєте новину «Бізнесу стало складніше працювати з Податковою та Митницею - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі