середа, 19 вересня 2012 20:06

Без земельного банку неможливо відкрити ринок землі - "регіонал"

Без земельного банку неможливо відкрити ринок землі - "регіонал"
Григорій Смітюх: Україна готується до ринку земель. Фото: svit24.net

Прийняття закону про земельний банк є передумовою прийняття закону про ринок земель.

Про це розповів народний депутат від фракції Партії регіонів Григорій Смітюх у ефірі Українського радіо.

"Державний земельний банк був передбачений Земельним кодексом, який був прийнятий ще понад 10 років тому. Там у перехідних положеннях було чітко сказано, що уряд зобов'язаний створити державний земельний банк. Тривалий час його не створювали, бо велике банківське лобі не було зацікавлене у його появі. Чому? Ви знаєте, що Україна готується до ринку земель, який кожного року відтерміновувася через ті чи інші причини. А коли ми цього року почали розглядати закон про ринок земель, у тому числі по моїй ініціативі, було винесене питання про створення державного земельного банку", - сказав він.

За його словами, без земельного банку ринок земель неможливий.

"Якби тоді за пана Ющенка банк "Україна" не був знищений, а виконував функції кредитування і оперування землями в тому числі сільгосппризначення, то земельний бак був би готовий. Без спеціального банку, на мою думку, не можна вводити ринок землі", - наголосив Смтіюх.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла закон про створення земельного банку.

Зараз ви читаєте новину «Без земельного банку неможливо відкрити ринок землі - "регіонал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі