четвер, 17 січня 2013 12:40

Азаров схвалив контроль за трансферним ціноутворенням

Азаров схвалив контроль за трансферним ціноутворенням
Олександр Клименко. Фото: vkurse.ua

Проект закону про внесення змін до Податкового кодексу щодо трансфертного ціноутворення погоджено на засіданні уряду та буде передано на розгляд до Верховної Ради на найближчій сесії.

Про це повідомив міністр доходів та зборів Олександр Клименко після презентації законопроекту на засіданні Кабінету міністрів.

"Ми провели дуже серйозну роботу та продемонстрували приклад нового формату роботи влади із бізнесом. Із представниками крупного та середнього бізнесу, чиєї діяльності безпосередньо торкається законопроект, ми досягли взаєморозуміння і щодо термінів запровадження ініціативи, і щодо способів адміністрування. Ми узгодили усі технічні нюанси. Головне, ми отримали абсолютну підтримку бізнесу щодо необхідності запровадження механізму трансфертного ціноутворення", - цитує слова Клименка прес-служба Міндоходів.

Міністр зауважив, що податки мають бути сплачені там, де розташовані виробничі потужності та створений основний прибуток.

Нагадаємо, згідно із законопроектом, контроль за трансфертними цінами буде здійснюватися в разі, якщо сукупний об'єм операцій платника з контрагентом перевищив 50 млн грн на рік.

Бізнес подаватиме звітність раз на рік - до 1 травня наступного за звітним року.

Міністерство доходів та зборів проводитиме аналіз інформації дистанційно.

У разі неподання звіту чи документації по трансфертним цінам або виявлення порушень Міндоходів може здійснити перевірку.

При цьому в проекті закону передбачено, що Міндоходів не має права перевіряти ціноутворення в контрольованих операціях у межах звичайної податкової перевірки.

Зазначимо, трансфертна ціна встановлюється на будь-який об'єкт торгівлі між пов'язаними компаніями або структурними підрозділами однієї компанії, якщо об'єкт торгівлі перетинає митний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Азаров схвалив контроль за трансферним ціноутворенням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі