середа, 10 січня 2024 15:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Американську мережу фастфудів Subway внесли у чорний список спонсорів війни

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло американську мережу ресторанів швидкого харчування Subway до переліку міжнародних спонсорів війни.

Про це НАЗК повідомило у середу.

Автор: nazk.gov.ua
  Американську мережу ресторанів швидкого харчування Subway внесли до переліку міжнародних спонсорів війни
Американську мережу ресторанів швидкого харчування Subway внесли до переліку міжнародних спонсорів війни

Понад 500 ресторанів компанії продовжують працювати на ринку агресора, сплачуючи сотні тисяч доларів податків до бюджету Російської Федерації, повідомляють.

Subway активно рекламує свою діяльність через підсанкційні російські соціальні мережі та доставляє їжу через сервіси "Яндекс", які співпрацюють з державними органами країни-агресорки.

Після початку повномасштабного вторгнення, компанія не повідомила про жодне скорочення своєї діяльності в РФ. Так, крім сплати податків до держбюджету держави-терориста, компанія надає робочі місця росіянам, підтримуючи російську економіку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС схвалив 12-й пакет санкцій проти Росії

"Особливістю бізнесу Subway є те, що вони працюють за системою франчайзі, тобто існує велика мережа юридично відокремлених осіб, що працюють під брендом Subway, генерують доходи та сплачують податки. У Росії франшизою мережі Subway володіє компанія Subway Russia Service Company з головним офісом у Санкт-Петербурзі", - розповіло НАЗК.

Після початку повномасштабного вторгнення, Subway не повідомила про жодне скорочення своєї діяльності в Росії. Щобільше, російські юристи з Nevsky IP LAW на її замовлення проаналізували договори та санкційне законодавство Росії, знайшовши юридичні механізми, щоб легально продовжувати збір роялті з російських франчайзі.

Спроб засудити агресію РФ проти України від керівництва Subway не було, повідомило НАЗК.

Торік до списку спонсорів війни внесли китайську компанію Xiaomi Corporation. У третьому кварталі минулого року Xiaomi збільшила поставки в РФ на 39%.

Також до чорного списку внесли австрійську банківську групу Raiffeisen Bank International і французьку корпорацію "Ашан", компанію Bacardi Limited, виробника алкоголю і китайську групу компаній Alibaba Group Holding Limited, яка є власником інтернет-магазину AliExpress.

До чорного списку потрапили тютюнові компанії Philip Morris International і Japan Tobacco International, корпорація Nestle.

Зараз ви читаєте новину «Американську мережу фастфудів Subway внесли у чорний список спонсорів війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі