четвер, 10 серпня 2023 16:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Bacardi внесли до "чорного списку" спонсорів війни

Bacardi внесли до "чорного списку" спонсорів війни
Bacardi Limited продовжує сплачувати значні податки до бюджету країни-агресорки РФ, сказали в НАЗК. Фото: @BacardiLimited

Виробника алкоголю, бермудську компанію Bacardi Limited внесли до переліку міжнародних спонсорів війни.

Компанія продовжує активно працювати у країні-агресорці Російській Федерації. Про це повідомило Національне агентство з питань запобігання корупції.

НАЗК повідомило, що Bacardi активно шукає в РФ нових співробітників.

Вихід низки провідних міжнародних власників брендів з російського алкогольного ринку знизив конкуренцію.

Скориставшись ситуацією, російський підрозділ компанії "Бакарди Рус" імпортував товарів на $169 млн за рік війни в Україні.

Виручка "Бакарди Рус" торік зросла на 8,5%, до 32,6 млрд рублів, а чистий прибуток – до 4,7 млрд. Це на 206,5% більше, ніж 2021 року (1,5 млрд рублів), податку на прибуток до бюджету агресора сплачено на понад $12 млн.

Таким чином, Bacardi Limited продовжує сплачувати значні податки до бюджету РФ, підтримувати її економіку та спонсорувати агресію проти України, сказали в НАЗК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туалетний папір Zewa і прокладки Libresse покинули Росію

Bacardi Limited – найбільша приватна міжнародна алкогольна компанія у світі, її продукція продається у понад 170 країнах.

Серед відомих брендів компанії – бренді Baron Otard, D'USSÉ, джин Bombay, ром Bacardi, текіла Cazadores, горілка Grey Goose, Eristoff, віскі Dewar's, William Lawson's, Aberfeldy, Aultmore, Royal Brackla, Craigellachie, Angel's Envy й інші напої (Martini, St-Germain, Bénédictine).

У квітні до списку спонсорів війни внесли китайську компанію Xiaomi Corporation. У третьому кварталі минулого року Xiaomi збільшила поставки в РФ на 39%.

Також до "чорного списку" внесли австрійську банківську групу Raiffeisen Bank International і французьку корпорацію "Ашан".

Зараз ви читаєте новину «Bacardi внесли до "чорного списку" спонсорів війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі