пʼятниця, 10 травня 2024 14:23

Попит на землю та нерухомість зріс у 1,5 рази

Попит на землю та нерухомість зріс у 1,5 рази
В Україні зріс попит на землю та нерухомість. Фото: pixabay.com

За перший квартал поточного року нотаріуси оформили 185 тис. договорів про відчуження землі, що на 36,4% більше, ніж до початку війни, та на 56% більше, ніж у аналогічний період минулоріч. Тоді нотаріуси посвідчили їх майже 119 тис.

У 2024 році українці частіше продають або передають в іншу власність землю, свідчать дані Єдиного реєстру нотаріальних бланків Мін'юста, передає Опендатабот. Водночас відчужень іншої нерухомості побільшало на 55%, але їх все ще менше, ніж у 2021 році.

"За перший квартал цього року нотаріуси посвідчили понад 181 тис. таких бланків. До порівняння, за той самий період торік таких угод було майже 117 тис. Однак, це все ще на 16% менше, ніж до початку війни. Тоді для відчуження землі було використано трохи більше 216 тис. бланків", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Валюта подорожчала перед вихідними

За даними аналітиків, на одну нотаріальну дію не завжди витрачається лише один нотаріальний бланк. Відповідно, кількість дій є орієнтовною та порівнюється з попередніми роками.

Послуги ЖКГ в Україні зростатимуть до економічно обґрунтованих рівнів протягом кількох років. Однак дотаційні тарифи на електроенергію в Україні для побутових споживачів можуть зростати швидше, через складну ситуацією в енергетиці внаслідок російських атак. Про це йдеться у "Інфляційному звіті" Національного банку України.

Зараз ви читаєте новину «Попит на землю та нерухомість зріс у 1,5 рази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі