понеділок, 23 грудня 2013 14:24

Американці "викинули" $5,4 мільярда на нові iPhone

Американці "викинули" $5,4 мільярда на нові iPhone
Американці витратили $5,4 млрд на заміну своїх iPhone на нові моделі. Фото: phonearena.com

Американці витратили $5,4 млрд в 2013 році на те, щоб поміняти свій iPhone на смартфони тієї ж марки, але більш нової моделі.

Про це повідомляє MarketWatch з посиланням на дослідження SellCell.com.

Всього на оновлення своїх смартфонів мешканці США витрачають $11 млрд на рік, при цьому щорічно нові телефони купує майже чверть дорослих американців (23%).

Настільки часта зміна гаджетів стала можливою багато в чому завдяки політиці стільникових операторів, що пропонують пільгові кредити з опцією обміну телефону старої моделі на його нову версію.

Наприклад, Verizon запустив програму Edge, за якою покупці отримують розстрочку на 2 роки і можуть замінити куплений телефон на модель нового покоління вже через півроку за умови, що вони внесли 50% вартості. Програма AT&T Next дозволяє купувати новий смартфон кожен рік по безпроцентному кредиту.

На тлі високого попиту на продукцію Apple у всьому світі і практично щорічного виходу нових моделей ринок старих телефонів в США помітно активізувався. За даними сайту Gazelle.com у поточному році угод з продажу старого iPhone в рахунок оплати нового стало на 74% більше, ніж у минулому році. У випадку з Samsung кількість таких угод зросла на 114%.

Те, що американці відчувають емоційну прив'язаність до своїх гаджетів, показують дані іншого опитування, проведеного в рамках дослідження Pew Internet & American Life Project. Близько 55% жителів США зізналися, що тримають смартфон поруч, навіть коли лягають спати, а 30% респондентів зазначили, що не уявляють своє життя без мобільного телефону.

Зараз ви читаєте новину «Американці "викинули" $5,4 мільярда на нові iPhone». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі