вівторок, 30 липня 2013 23:22

700 доларів платять за падіння з коня - каскадер

700 доларів платять за падіння з коня - каскадер
За словами Юрчишина, українські тарифи на каскадерські послуги дещо занижені, порівняно з сусідніми державами. Фото: Юлія РУДЕНКО

Найскладніший і найбільш оплачуваний трюк у кіно – це падіння вершника разом із конем, за який в Україні платять 700-800 доларів.

Про це Gazeta.ua розповів відомий український кінний каскадер Олег Юрчишин.

"Для аматорів усі трюки небезпечні. Можна верхом їхати, впасти і травмуватися, - говорить каскадер. - У мене на початку кар'єри часто були травми, але несерйозні. Зараз уже маю великий досвід. Але кінь живий – не все можна передбачити. Дуже небезпечними є трюки з вогнем".

Юрчишин розповів, що українці неохоче платять за виступи козаків із кінним шоу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За часів Сталіна кавказці присвоїли собі козацьку джигітовку - каскадер

"У нас є різні програми, які залежать від кількості учасників, коней, транспортних витрат для перевезення тощо. Загалом, за маленькі програми платять 7-10 тисяч гривень, за середні – 15 тисяч гривень, а за велику просимо  20-25 тисяч гривень. Також важливо, хто замовляє. Дехто може заплатити більше", - зазначив вершник.

За його словами, українські тарифи на каскадерські послуги дещо занижені, порівняно з сусідніми державами.

"Найскладніший і найбільш оплачуваний трюк у кіно – це падіння вершника разом із конем, або ще його називають завал чи підсічка коня. В Україні заплатять 700-800 доларів. А в сусідів, зокрема у Росії, винагорода складає 1200-1600 доларів. У них тарифи набагато вищі", - підкреслив кіннотник.

Зараз ви читаєте новину «700 доларів платять за падіння з коня - каскадер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі