вівторок, 17 грудня 2019 16:01

Зведення від Міноборони: на фронті обстріли та чергові порушення росіян на Донбасі

Зведення від Міноборони: на фронті обстріли та чергові порушення росіян на Донбасі

Російські військові найманці двічі обстріляли позиції захисників України на Донбасі.

Втрат серед українських військових немає, повідомили у Міністерстві оборони України.

"З опівночі противник 35 хвилин зі станкових і ручних протитанкових гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї з боку Доломітного вів вогонь по опорних пунктах підрозділів Об'єднаних сил біля Новолуганського. А з 7:20 до 7:45 з автоматичних гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї обстрілював захисників Кримського", – мовиться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донбас попрощався зі своїм захисником

В Міністерстві оборони додали, що попри мінські домовленості росіяни нарощують свою військову присутність на Донбасі.

"Від початку грудня на Донбас залізничним транспортом було доставлено близько трьох тисяч тонн пально-мастильних матеріалів. Минулого тижня з Росії приховано переміщено колону військової техніки: бронетехніки, артилерійського озброєння та вантажної автомобільної техніки з особовим складом і матеріально-технічними засобами військового призначення.Бойовики отримують експериментальні зразки зброї та спорядження російського виробництва для дослідної експлуатації в бойових умовах. Тимчасово окуповану територію у Донецькій та Луганській областях як випробувальний полігон, йдеться у повідомленн", - йдеться в повідомленні.

Від початку 2014-го року Росія, всупереч міжнародному праву, вдерлася на територію України. У березні 2014-го анексувала Крим. На території Донбасу розпочала військові дії окупувавши частину Донецької та Луганської областей.

Зараз ви читаєте новину «Зведення від Міноборони: на фронті обстріли та чергові порушення росіян на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі