субота, 23 липня 2022 08:07

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ знищили ворожий склад боєприпасів на Слов'яносербщині – Гайдай
6

ЗСУ відбили штурм у напрямку Верхньокам'янського та Сіверська
Фото: t.me/luhanskaVTSA
ЗСУ відбили штурм у напрямку Верхньокам'янського та Сіверська
ЗСУ відбили штурм у напрямку Верхньокам'янського та Сіверська
ЗСУ відбили штурм у напрямку Верхньокам'янського та Сіверська
ЗСУ відбили штурм у напрямку Верхньокам'янського та Сіверська

Українські захисники знищили ще один склад із ворожими боєприпасами.

На цей раз на Слов'яносербщині. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Telegram.

З боку Лисичанська ворог почергово, а інколи й одночасно, атакує різні ділянки адмінмежі між Луганщиною та Донеччиною.

Штурм у напрямку Верхньокам'янського та Сіверська українські захисники успішно відбили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ відігнали окупантів від Сіверська та Вуглегірської ТЕС – Генштаб

"Лисичанськ та прилеглі окуповані села пролягають на десятки кілометрів вздовж лінії, якої росіяни мріють досягти протягом останніх місяців. Відповідні рапорти керівництву вони надавали багато разів, але Збройні сили України мали інші плани та до сьогодні не дали ворогу реалізувати ці наміри. Так, лінія фронту на Лисичанському напрямку дуже велика, тому небезпека щоразу надходить із різних місць. Втім, наші захисники готові до спротиву", – пише він.

Менш впевнені у своїй силі росіяни і в нещодавно захоплених містах та селах. Там залишилося майже 10–15% населення.

"Переважно, літні люди та так звані "ждуни". Але й серед них окупанти вбачають ворогів. В Сіверськодонецьку відкрито пункт видачі перепусток для пересування по окупованій території, що обмежує свободу пересування регіоном. Лише коли відстоїш у довжелезній черзі, пройдеш дактилоскопію та перевірку, тоді зможеш вирушити в лікарню сусіднього міста, якщо не помреш по дорозі", – повідомив Гайдай.

Ситуація на Луганщині залишається важкою, але контрольованою. Українські артилеристи знищили багато складів у глибокому тилу російської армії. В окупантів проблеми з логістикою в підвозі боєкомплекту. Також певні нюанси є з особовим складом. Зараз в атаку кидають підрозділи, які складаються з бійців приватних компаній. Це говорить про те, що росіяни відтягнули свої батальйони для перегрупування. Це відбувається через велику кількість загиблих.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ знищили ворожий склад боєприпасів на Слов'яносербщині – Гайдай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі