пʼятниця, 22 липня 2022 14:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Українські артилеристи б'ють по глибокому тилу ворога – Гайдай
6

На Луганщині  бої точаться навколо Білогорівки та Верхньокам'янки
Фото: t.me/luhanskaVTSA
На Луганщині  бої точаться навколо Білогорівки та Верхньокам'янки
На Луганщині  бої точаться навколо Білогорівки та Верхньокам'янки
На Луганщині  бої точаться навколо Білогорівки та Верхньокам'янки
На Луганщині  бої точаться навколо Білогорівки та Верхньокам'янки

Ситуація на Луганщині залишається важкою, але контрольованою.

Українські артилеристи знищили багато складів у глибокому тилу російської армії. Про це розповів голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Бачимо, що в них проблеми з логістикою в підвозі боєкомплекту. Також певні нюанси є з особовим складом. Зараз в атаку кидають підрозділи, які складаються з бійців приватних компаній. Це говорить про те, що росіяни відтягнули свої батальйони для перегрупування. Це відбувається через велику кількість загиблих. Втрати в них величезні", – каже.

Гайдай каже, що бої точаться навколо Білогорівки та Верхньокам'янки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Коригування величезне" – Гайдай розповів, скільки зрадників було на Луганщині

"У Білогорівці багато разів ситуація змінювалась, то заходив ворог туди, то їх вибивали. Вони можуть контролювати один день чи декілька годин, потім їх вибивають. Час йде нам на користь. Поки наші Збройні сили тримають там лінію оборони і не дають можливості просуватись, ми отримуємо зброю і маємо можливість більше підготуватися до оборони", – пояснює.

У цих населених пунктах залишаються люди. Але наразі евакуація неможлива. Гайдай каже, що окупанти все розстрілюють вщент.

"Кожний раз, коли я казав про евакуацію, а потім говорив, що евакуація закінчена – це був той переломний момент, коли щільність обстрілів була така, що ми наражали людей на небезпеку. За весь цей час жодний цивільний, якого ми евакуйовували не загинув", – каже.

Гайдай вважає, що наступальний потенціал росіян не вичерпаний.

"Так, він набагато зменшився. Але в них ще запаси навіть старої техніки є. Найкращі військові підрозділи Росії вже не мають тієї боєздатності, яку вони мали до 24 лютого", – каже.

Додає, що для контрнаступу нам треба отримати достатню кількість західної зброї.

"Та кількість яка є, показує чудовий результат. Більше того, наші артилеристи на ній показують чудовий результат. Це говорить про те, що достатньо швидко наші військові навчилися користуватися фахово західною зброєю. Але саме для контрнаступу, для того, щоб зменшити наші втрати, треба більша кількість зброї", – пояснює.

Зазначає, що на тимчасово окупованих територіях загарбники готують до проведення референдуму. Роблять це для того, щоб мобілізувати українців.

21 липня українським захисникам вдалося зупинити штурм окупантів, які атакували з території Лисичанського нафтопереробного заводу в Луганській області. Ворог зазнав втрат та відійшов, повідомив Гайдай. Загарбники тиснуть майже із кожного захопленого населеного пункту Луганщини. 21 липня завдали два ракетних та два авіаудари, здійснили п'ять артобстрілів та ще два – із застосуванням мінометів, за даними Гайдая.

Зауважив, що подекуди окупантам вдається наблизитися до позицій Збройних сил України настільки, щоб була змога застосувати танковий резерв.

Російський наступ в Донецькій області, ймовірно, закінчиться без захоплення Слов'янська чи Бахмута, переконані в американському Інституті вивчення війни (ISW).

Окупанти продовжують здійснювати незначні атаки на північний захід від Слов'янська і навколо району Сіверська і Бахмута, не захопивши жодної значущої території, наголосили аналітики.

Зараз ви читаєте новину «Українські артилеристи б'ють по глибокому тилу ворога – Гайдай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі