середа, 12 жовтня 2022 09:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог придумав, як змусити українців отримати паспорт РФ – Гайдай про ситуацію на Луганщині

Ворог придумав, як змусити українців отримати паспорт РФ – Гайдай про ситуацію на Луганщині
Окупанти задля власної безпеки вимкнули в Кремінній світло, а разом із ним і зв'язок. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Окупанти на Луганщині змушують населення отримати паспорт Російської Федерації до 1 січня. Примушують не безпосередньо силою, а погрожують фактично залишити без грошей.

Росіяни дали населенню трохи більше двох місяців, аби отримати паспорт РФ, заявив 12 жовтня голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай. Та не попереджають, що в Україні за це посилили кримінальну відповідальність.

"Раніше, у переважній більшості, то були популізм та бажання самих жителів регіону. Тепер вже не запитують, "хочеш або ні". Із 1 січня будь-які виплати – зарплата, соціальні, грошові перекази – здійснюватимуться виключної за наявності індивідуального особового рахунку. Однак щоб його відкрити, потрібно мати російський паспорт", – написав він.

Із роботою непогано в медичних закладах. Із надходженням великої кількості поранених останнім часом там не вистачає лікарів. Не допомогла навіть примусова мобілізація медичних працівників. Щоб поповнити штати лікарень, самопроголошене керівництво регіону направило клопотання з проханням про відрядження медперсоналу з центральних та східних областей Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Луганщині поряд із хворими дітьми розмістили поранених в'язнів РФ

"Однак і там є свої труднощі. До прикладу, продовжуються бунти серед мобілізованих. Так, на одному з навчальних полігонів східного військового округу, через низький рівень забезпечення та недотримання санітарних норм, неналежне харчування та відсутність нормальних умов для проживання, понад 100 мобілізованих відмовляються виконувати будь-які накази командування та залишати казарму", – додав Гайдай.

Тим часом, окупанти задля власної безпеки вимкнули в Кремінній світло, а разом із ним і зв'язок, повністю ізолювавши місцеве населення від зовнішнього світу. Місто майже пусте – всі в підвалах та погребах. Навіть без світла розуміють наближення ЗСУ.

Тим часом росіяни з різних видів озброєння обстріляли:

– на Краматорському напрямку: Першотравневе, Ковалівку, Терни, Ямполівку, Торське, Серебрянку, Білогорівку, Сіверськ, Райгородок, Новоєгорівку, Греківку, Макіївку, Нове, Новолюбівку;

– на Бахмутському напрямку: Білогорівку, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Кліщіївку, Одрадівку, Опитне, Майорськ, Спірне, Яковлівку, Веселе та Нью-Йорк.

На окупованій території Сватівщини в Луганській області росіяни мінують та підривають мости, обстрілюють визволені Збройними силами України населені пункти. Ворог розлютований черговою поразкою, тому укріплюється на Сватівщині дуже ретельно.

Зараз ви читаєте новину «Ворог придумав, як змусити українців отримати паспорт РФ – Гайдай про ситуацію на Луганщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі