вівторок, 11 жовтня 2022 09:21

Спецтема: Війна Росії проти України

На Луганщині поряд із хворими дітьми розмістили поранених в'язнів РФ

На Луганщині поряд із хворими дітьми розмістили поранених в'язнів РФ
Триває звільнення Збройними силами України населених пунктів Луганщини. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Не всі частково мобілізовані росіяни бажають воювати в Україні, тому намагаються зникнути. Проводячи пошуки українських патріотів та "диверсантів" на Луганщині, росіяни одночасно виявляють своїх дезертирів.

Останніх достатньо по всій області, зокрема у Старобільську, заявив 11 жовтня голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"Як і поранених окупантів. Лікарні тимчасово захопленої території регіону переповнені. Так, в одній із дитячих лікарень окупанти поряд із хворими дітьми розмістили своїх поранених. Серед них і колишні в'язні, і представники приватної військової компанії "Вагнер". Через брак вільних місць деяких дітей не долікували та виписали. Переповнена російськими в'язнями лікарня і в Антрациті", – написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог ретельно укріплюється на Сватівщині – Гайдай про ситуацію на Донбасі

Неспокійно й у лавах колаборантів. Більшість сепаратистів Троїцького району, які пішли працювати на ворога, оформили безкоштовні відпустки і намагаються виїхати вглиб Луганщини, а за можливості – до РФ.

Тим часом триває звільнення Збройними силами України населених пунктів Луганщини.

"Наші військові просуваються вперед – російський тероризм їх ще більше мотивує. Водночас окупанти мінують усе: дороги, мости та адмінбудівлі. Таким чином вони намагаються зупинити наступ ЗСУ. Як тільки військові нададуть інформацію, що у звільнений населений пункт можна заходити, одразу допоможемо місцевому населенню. Завеземо гуманітарні набори, медикаменти, засоби зв'язку та теплі речі", – додав Гайдай.

На окупованій території Сватівщини в Луганській області росіяни мінують та підривають мости, обстрілюють визволені Збройними силами України населені пункти. Ворог розлютований черговою поразкою, тому укріплюється на Сватівщині дуже ретельно.

Зараз ви читаєте новину «На Луганщині поряд із хворими дітьми розмістили поранених в'язнів РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі